پایگاه اطلاع‌رسانی روستای چارک
پایگاه اطلاع رسانی روستای چارک ، استان بوشهر ، شهرستان دشتی ، خورموج charak.ir

روستای چارک عطرآگین از کلام وحی

یک گزارش مکتوب...

از غرب خورموج مرکز شهرستان دشتی که بگذریم در 13 کیلومتری آن در حاشیه کوه مند به روستایی می رسیم که هوای آن از ترنم کلام وحی عطرآگین است و مردمان آن به یمن سادات ساکن در روستا نسل در نسل مبلغان، عالمان، قاریان و حافظان قرآن بوده اند.
اینجا چارک است ، تنها دهکده قرآنی کشور که با 800 نفر جمعیت 30 قاری سرشناس ملی و بین المللی، 10 حافظ کل قرآن و 25 حافظ جزء دارد و گروه تواشیح آن شهرت بین المللی دارد .

STA-1


رئیس شورای اسلامی روستا می گوید: قدمت روستای چارک به 350 سال پیش می رسد هرچند آثار باستانی باقیمانده از اقوام گذشته در حوالی روستا نشانگر آنست که 2 هزار سال پیش از میلاد اقوامی در این روستا ساکن بوده اند.
آقای ابطحی می افزاید: نام روستا از چارک واحد وزن گرفته شده است که در قدیم برای پیمانه کردن گندم استفاده می شد و ازنظر بافت جمعیتی متشکل از چهار طایفه فقیه ها، قایدی ها، سالمی ها و سادات است.
درحال حاضر 40 درصد جمعیت روستا را سادات حسینی تشکیل می دهند که از آغاز مهاجرت سادات از مدینه به ایران در این مکان ساکن شده اند و به همین علت نام فامیل اکثریت مردم چارک، حسینی است.
وی اضافه می کند: 95 درصد مردم این روستا با قرآن مانوس و آشنا هستند و در شاخه های مختلف قرآنی فعالیت می کنند، البته فعالیت های قرآنی ساکنان در قالب تشکیلات قرآنی و مذهبی پس از انقلاب نمود بیشتری پیدا کرده به گونه ای که فرزندان این روستا به ویژه سادات در زمینه های مختلف با ارائه جلوه های بسیار زیبایی از تلاوت و حفظ ، تواشیح ، روضه خوانی و مداحی در سطح کشور و حتی بین الملل توانسته اند عنوان های ارزشمندی کسب کنند .

MOH-1


رئیس شورای اسلامی روستای چارک یکی دیگر از شاخص های روستا را اجرای مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در ایام محرم و صفر عنوان می کند که شامل نوحه های پا منبری، روضه خوانی و سینه زنی است که به صورت سنتی و فقط در این روستا برگزار می شود و هرساله مشتاقان اهل بیت را در این ایام به چارک می کشاند .
خانم صالحی دهیار روستا می گوید: به علت موقعیت ویژه فرهنگی روستا از چند سال پیش پیشنهاد ثبت عنوان دهکده قرآنی با رویکرد گردشگری را به مسئولان ارائه کرده ایم اما با وجود پیگیری زیاد هنوز در این زمینه اقدامی نشده است .
وی با اشاره به اینکه این روستا 7 شهید و 15 جانباز تقدیم انقلاب کرده است، می گوید: مردم این روستا نقش مهمی در نبرد دلیران تنگستان و دشتی با استعمارگران به رهبری رئیس علی دلواری داشتند و این بیانگر این است که مانوس بودن با قرآن و عمل به تعالیم آن موجب شده تا مردم این دیار هرگز در برابر ظلم وستم سر خم نکنند.
رئیس شورای اسلامی روستا می گوید: در حدود 100 نفر از مردم این روستا دارای مدرک کارشناسی و بالاتر هستند و جوانان به یمن پیروی از تعالیم قرآن به علم آموزی توجه ویژه دارند .
آقای ابطحی می افزاید: از این روستا از زمانهای قدیم تا کنون علما و دانشمندان بسیاری برخاسته اند که از آن جمله می توان به آیت الله حاج سید موسی ابطحی، آیت الله سید احمد ابطحی و آیت الله سید عبد الهادی ابطحی و حجج اسلام سید مهدی، سید نعمت ال، سید رضا علی و سید عبد العلی حسینی اشاره کرد.
او اضافه می کند: دکتر حمید اسماعیلی، دکتر حسین حیدری نژاد، حجج اسلام محمد صداقت، ابوالحسن حسینی و سید غلامحسین ابطحی، دکتر صادق دشتی دانشجویی دکتر ای برق و دکتر غلامرضا فقیه دانشجوی ترم اخر حقوق خصوصی هم از دیگر شخصیت های علمی، مذهبی و فرهنگی این روستا هستند .
سید اسدالله حسینی از قاریان ممتاز روستا که از آموزگاران کلام وحی است و توفیق خادمی امام رضا (ع) را نیز دارد، می گوید : در مسابقات دانش آموزی در بین سالهای 62 تا 68 رتبه اول را کسب کردم و در مقطع متوسطه هم به عنوان نماینده استان در مسابقات مقام آوردم، از سال 85 تا 91 به عنوان کارشناس قرآن در خراسان رضوی فعالیت کردم و اکنون دانش آموزان زیادی دارم که بسیاری از آنها دارای رتبه های کشوری هستند .
وی که اکنون رئیس اداره قرآن اداره کل آموزش و پرورش استان است و به عنوان داور در مسابقات قرآنی حضور دارد، درباره رتبه ها و کسب مقام های قاریان و حافظان این روستا در سال گذشته می گوید: کسب رتبه اول اذان در مسابقات اوقاف کشوری و رتبه سوم قرائت دانش آموزی توسط سید طاها حسینی، رتبه دوم ابتهال سید عطاءالله حسینی، رتبه سوم حفظ 10 جزء در مسابقات دانشجویی کشوری برای زکیه حسینی و کسب رتبه اول جمع خوانی قرآن کریم در کشور توسط گروه تواشیح معراج روستا از افتخارات این روستا بوده است .
سید قاسم حسینی که از حافظان قرآن است، می گوید: کلام وحی را در مکتبخانه آموختم و در مسابقات 10 جزء دانش آموزی، هلال احمر و دانشجویان تربیت معلم مقام دارم، او اکنون در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل می دهد و در حوزه علمیه نیز تدریس می کند.
آقای حسینی آشنایی با مفاهیم قرآنی و عمل به آن را بهترین راه انس با کلام الله می داند و می افزاید: اگر از کودکی بچه ها را با قرآن مانوس کنیم ، عاقبت بخیری در دنیا و آخرت را برای آنها رقم زده ایم، مردمان این دیار نورانی انس با قرآن را نعمت بزرگی می دانند و معتقدند انسان سرگشته و درمانده امروز برای رسیدن به آرامش راهی جز پناه بردن به کلام حق ندارد .
اجداد و بزرگان این مردم به آنها آموخته اند اگر خوشبختی، آرامش و خیر و برکت در دنیا و آخرت می خواهند نباید دست از دامان قرآن بردارند .

منبع: واحد مرکزی خبر صدا و سیما

3 نظر
  1. برويز فقيه می گوید

    سلام لطف کنید به شخصیت های علمی دکتر صادق دشتی دانشجویی دکتر ای برق و دکتر غلامرضا فقیه دانشجوی ترم اخر حقوق خصوصی أضافه نمایید ممنون

    1. پایگاه اطلاع رسانی چارک می گوید

      سلام و تشکر از آقای فقیه.
      الان اضافه می‌کنم.

  2. محمد باقر می گوید

    با سلام از بزرگان حال حاضر نیز نام ببرید مثل سید حسن حسینی که طلایه دار نسل قدیم روضه خوانهای منطقه است

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.